7 sminketips for deg som bruker briller

Briller med høye styrker kan gi øynene et annerledes utseende gjennom glassene. Dette kan man justere ved bruk av sminke. Lær deg sminketipsene.

Du har kanskje irritert deg over at de perfekt sminkede øynene forandrer seg når du tar på deg briller, eller at øynene forstørres bak brilleglassene? Ved hjelp av noen enkle smikeknep kan dette endres.

Legg på litt ekstra farge dersom du bruker briller med antirefleksbehandlede glass. Farger er mindre fremtredende gjennom slike glass.

SYV SMINKETIPS FOR DEG MED BRILLER

1. Antirefleksbehandling (som inngår når du kjøper briller hos oss) tar bort forstyrrende reflekser og gjør at øynene synes tydeligere.


2. Legg på litt ekstra farge dersom du bruker briller med antirefleksbehandlede glass. Farger er mindre fremtredende gjennom slike glass. Det er helst kontrastene (forskjellen mellom mørke og lyse toner) som forsvinner mest.


3. For nærsynte har øynene en tendens til å se mindre ut bak brilleglass. Legg merke til at øynene kan løftes ved bruk av lys skygge over øyenbrynet og i øyekroken. Marker globelinjen lett og unngå mørk eyeliner innenfor den nedre vippekanten – det gjør at øynene ser mindre ut. En lys eyeliner innenfor vippekanten kan få øyet til å se større ut, og mascara – både oppe og nede – hjelper til å åpne øyet.


4. For langsynte kan øynene se større og rundere ut bak brilleglass. Ved å markere globelinjen med en mørkere skygge og gni litt eyeliner i en mørk nyanse (tør å prøve noe annet enn svart!) langs den ytterste tredjedelen av vippekanten, kan øynene få et mindre rundt uttrykk.


5. Bruker du krem- eller gelebasert sminke slipper du at den smitter av og havner på brilleglassene. I dag finnes det mange pudderøyeskygger som sitter som støpt, og primers som holder sminken på pass hele dagen.


6. Vippeforlengende mascaraer kan føre til at vippene slår mot brilleglassene og gi en ubehagelig følelse. Løsvipper sammen med briller er heller ikke alltid så lurt.


7. Har du lyse øyenbryn kan briller stjele oppmerksomheten, så en idé kan være å markere brynene lett.

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine