Hva er enkeltslipte glass?

Enkeltslipte glass nevnes i så godt som i all brillereklame, men hva betyr det egentlig? Nedenfor redegjør vi for begrepet slik at det blir klart som glass.

Når du undersøker ulike briller er det viktig å kjenne til hvilke glass som følger med.

Uavhengig om du kikker i et glossy magasin eller om det er en reklame som farer forbi deg på tv, så snakkes det som regel om enkeltslipte glass. For oss kan det kanskje virke selvsagt, men vi forstår at det nok ikke er like selvsagt som det uttales i reklamen.

Å ha enkeltslipte glass i brillene innebærer at man har samme styrke over hele glasset. Dette er også den aller vanligste typen av brilleglass.

De enkeltslipte glassene kan for eksempel underlette lesingen av morgenavisen, selv om du generelt ellers ser bra, eller hjelpe deg å se skilt på avstand ved bilkjøring.

-Enkeltslipte glass korrigerer dine synsfeil både når du ser uskarpt på nært eller langt hold. Utover at de enkeltslipte glassene korrigerer nærsynthet og langsynthet, korrigerer de også synsfeil som kalles astigmastisme eller brytningsfeil, sier Carl Fredrik Kanington.

Tips! Mistenker du at ditt syn har forandret seg og at du trenger justere synet ved hjelp av briller eller linser, bestill en synsundersøkelse hos en optiker.

Anton Nilsson

Anton Nilsson

Redaktör LensWay

  Tilbake til magazine